Scheidsrechter.
Scheidsrechter. Pixabay

Scheidsrechters gezocht bij DZC’68

Algemeen

DOETINCHEM - “Fluiten is leuk, op welk niveau dan ook. Of je nu pupillen, junioren of ‘het vijfde fluit; bij elke wedstrijd gaat het ergens om. Zonder scheids geen wedstrijd. Als scheidsrechter leid je het duel in goede banen. Daardoor kunnen de spelers en toeschouwers zich concentreren op waar het allemaal om draait: lekker voetballen.”

Met die woorden probeert voetbalclub DZC’68 uit Doetinchem nieuwe scheidsrechters te werven. “Naast het lekker sportief bezig zijn werk je ook aan je eigen ontwikkeling. Beslissingen durven nemen, ergens voor staan. In de hitte van de strijd kan het wel eens gebeuren dat je tegenspraak krijgt. Hoe ga je daarmee om? Je wordt er sterker door. Allemaal ervaringen en leermomenten die je later wellicht goed van pas gaan komen. Daarnaast staat er een kleine financiële vergoeding tegenover.”

Al enige tijd probeert DZC’68, spelers, ouders en begeleiders te stimuleren om als scheidsrechter actief te worden (en te blijven). De scheidsrechterscommissie van DZC’68 zorgt voor begeleiding.
DZC’68 biedt tevens de mogelijkheid om een officiële scheidsrechterscursus bij de KNVB op kosten van DZC’68 te doen. Na het volgen van deze cursus ben je clubscheidsrechter en kun je besluiten om zelfs officieel KNVB scheidsrechter te worden.
Voor informatie: Hans van der Sterren, scheidsrechtercoordinator@dzc68.nl.