Koningsmarkt in Doetinchem. Foto: PR
Koningsmarkt in Doetinchem. Foto: PR PR

Online verkoop Kindervrijmarkt van start

Cultuur

DOETINCHEM - Traditiegetrouw wordt de Doetinchemse binnenstad op Koningsdag overgenomen door de jongere generaties. Vanaf 09.00 uur ’s ochtends liggen de kleedjes vol spullen die al twee jaar verzameld zijn op zolder en vertonen kids hun muzikale talenten als echte straatartiesten. 

Kaartjes voor een plekje op de Kindervrijmarkt kosten zes euro en zijn vanaf zaterdag 9 april om 9.00 uur online te bestellen. De kaarten worden uitsluitend online verkocht via www.roothaangroep.nl/kindervrijmarkt.
Tot circa 14.00 uur kunnen kinderen (onder begeleiding van een ouder/ verzorger) hun spulletjes verkopen. Verspreid over circa 700 plaatsen in de binnenstad struin je door de Boliestraat, Adelaarsstraat, Hooge Molenstraat, Hamburgerstraat, Simonsplein, Raadhuisstraat, Nieuwstad, Synagogestraat, Heezenpoort, Dr. Huber Noodtstraat, de Heezenstraatjes, De Veentjes, Schouwburg- en Catharinaplein. Commerciële verkoop is niet toegestaan.
Ook voor kinderen zonder verkoopplekje is er genoeg te doen in de binnenstad: Er staan een draai- en zweefmolen op het Simonsplein en ze kunnen geschminkt worden. Daarnaast staan er door de gehele stad gezellige food-kraampjes: Van suikerspin tot churros, foodtrucks met loempia’s, pannenkoeken, poffertjes en versgebakken hamburgers.
Ook de meeste winkels in de binnenstad zijn geopend.