Afbeelding

Vrijwilligers gezocht voor Sociaal Groen op 23 april

Maatschappij

DOETINCHEM - Present Doetinchem houdt op zaterdag 23 april van 9.30 tot 14.30 uur voor de vierde keer een Sociaal Groen-dag. Dit keer worden er tuinen opgeknapt aan de Spijkman- en Velsinkstraat. 

Groepen vrijwilligers helpen op deze dag bij het duurzaam beplanten van de voortuinen van bewoners die dit om allerlei redenen niet zelf kunnen oppakken. Help jij mee? Present organiseert de dag in samenwerking met Sité, gemeente Doetinchem, BUHA en Buurtplein.
Met het project Sociaal Groen wil Present mensen met elkaar verbinden en buurten in Doetinchem vergroenen. “We willen hier zoveel mogelijk mensen vanuit de buurt bij betrekken”, vertelt Josefien Nahuis, projectcoördinator van Present Doetinchem, “Zodat mensen elkaar leren kennen en meer begrip voor elkaar krijgen”.
Na de make-over van de tuinen worden er aan iedere bewoner vrijwilligers gekoppeld, die helpen bij het bijhouden van de tuinen. “Zo is er ook na de Sociaal Groen-dag nog contact. Na ongeveer anderhalf jaar is de tuin volledig onderhoudsarm en kunnen mensen het zelf bijhouden”.
Present zoekt vrijwilligers die op 23 april mee willen doen met het opnieuw beplanten van tuinen en naar vrijwilligers die voor een afgebakende periode een tuin willen onderhouden. Heb jij groene vingers? Vind je het leuk om een voortuin op te knappen en ondertussen een praatje te maken met de bewoner? Meld je dan uiterlijk 16 april aan als vrijwilliger voor Sociaal Groen bij Josefien Nahuis, josefien.nahuis@presentdoetinchem.nl of T 06 4860 8993 en ervaar hoe een paar uur van jouw tijd een groot verschil kan maken in het leven van een ander.