Nick Holtus van Scooter Service Achterhoek. Foto: Roel Kleinpenning
Nick Holtus van Scooter Service Achterhoek. Foto: Roel Kleinpenning foto Roel Kleinpenning

‘Wij helpen mensen weer op weg’

DOETINCHEM -“Sinds mijn vijftiende heb ik al affiniteit met auto’s en scooters”, vertelt Nick Holtus, chef werkplaats bij Scooterservice Achterhoek. “Het is leuk om met mijn handen bezig te zijn en mensen te helpen. Mensen die een reparatie aan hun scooter nodig hebben, help ik letterlijk weer op weg. Dit is een leuke uitdaging.” Scooterservice Achterhoek heeft zaterdag 9 april de nieuwe locatie in Doetinchem geopend. De eerste maand zijn er leuke openingsacties. 

Door Carla van der Meer

Patrick Hartman, mede-eigenaar van Scooterservice Achterhoek heeft tien jaar in de zorg gewerkt. Vanuit zijn zorgonderneming De Kanz heeft hij Kanzacademie gestart om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt verder te helpen. “We willen gelijke kansen voor iedereen”, geeft Hartman aan. “Nick Holtus heeft vanuit Kanzacademie de stap gemaakt naar een baan als chef werkplaats bij Scooterservice Achterhoek. Holtus heeft altijd in de scooter- en autowereld gewerkt en heeft dus veel ervaring. In maart 2021 ben ik samen met hem in Heelweg van start gegaan met Scooterservice Achterhoek. Mijn bedrijf Kanz heb ik in juli 2021 overgedragen aan de Workmate Company. Het eerste driekwart jaar hebben we ons met Scooterservice Achterhoek voornamelijk gericht op scooterreparatie aan huis. Toen we ook scooters gingen verkopen en verhuren voor onder andere bedrijfsuitjes, werd de locatie in Heelweg te klein. Mijn compagnon David van Bolderen is in januari dit jaar in het bedrijf gestapt.”

Duwtje in de rug 
"Ik wilde een bedrijf opzetten om mensen verder te helpen door werkplekken te creëren voor mensen die net dat duwtje in de rug nodig hebben”, vertelt Hartman. "In Heelweg ben ik eerst met een dagbesteding gestart. Ik wil mensen verder helpen. Nick startte een traject bij Kanz. Bij de dagbesteding ging het al snel beter met hem. Hij droomt scooters en daarom vroeg ik hem of het niet leuk zou zijn om samen te werken in een scooterbedrijf. Dat is dus Scooterservice Achterhoek geworden.”
Zoals de naam al zegt is service erg belangrijk bij Scooterservice Achterhoek. "De klant moet zich gehoord voelen”, geeft Hartman aan. "Bovendien hanteren we eerlijke prijzen. We vertellen wat we gevonden hebben en overleggen met de klant. Minder dringende reparaties kunnen eventueel later, maar ze moeten wel betrouwbaar en veilig de weg op kunnen.”
Scooterservice Achterhoek verkoopt ook elektrische fietsen van het merk Roetz. “We staan achter de filosofie van dit merk”, laat Hartman weten. “De fietsen worden ook gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De fietsen kunnen custom made gemaakt worden met bijvoorbeeld bedrijfskleuren of het bedrijfslogo. Roetz Bikes houdt zich ook bezig met sociaal ondernemerschap SROI (social return on investment). En dat sluit heel goed aan bij onze filosofie.” Scooterservice Achterhoek is geopend van dinsdag tot en met zaterdag. Voor verhuur kunnen mensen reserveren op website: www.achterhoekscooterverhuur.nl. Ze krijgen er ook leuke routes bij. De haal- en brengservice is tot een straal van 20 kilometer rondom Doetinchem. Het bedrijf is op Tweede Paasdag geopend van 11.00 tot 16.00 uur. Er kunnen dan ook proefritjes gemaakt worden op scooters en Roetz fietsen.
Scooterservice Achterhoek is gevestigd aan de Industriestraat 15 in Doetinchem. Telefoon: 06 13750986, website: www.scooterserviceachterhoek.nl.