Plantenbeurs in Hummelo en Keppel

HUMMELO - Op zondag 8 mei wordt de halfjaarlijkse plantenruilbeurs gehouden voor wie nog ruimte heeft voor een paar nieuwe planten, stekjes of kamerplanten! Het is weer voorjaar, tijd om in de tuin orde op zaken te stellen. Zonde om al die stekken op de composthoop te gooien. Wie weet kun je er iemand anders blij mee maken. Tijdens de plantenruilbeurs kunnen tuin-, kuip- en kamerplanten met gesloten beurs geruild worden.

Van 11.00 tot 12.00 uur wordt de liefhebbersbeurs gehouden waarbij planten door eigenaars een op een uitgeruild worden. Een plant voor een plant. Vanaf 12.00 uur hoef je zelf geen planten in te brengen, al is het wel leuk natuurlijk.

Ieder jaar komen een aantal fanatieke tuinliefhebbers op deze beurs af. Op deze manier kun je op een hele goedkope manier aan verrassende en aparte planten komen. Maar ook de normale huis-, tuin-, en keukenplanten komen voorbij. Dus ook als je weinig ruimte hebt en geen groene vingers is deze beurs een leuke plek om eens te snuffelen tussen de aanwezige planten om de kale plekken in je tuin te verfraaien met nieuwe aanwas. Stop de planten die je meeneemt liefst in een potje met naam erbij maar een plastic zak voldoet ook.

De ruilbeurs vindt plaats op de parkeerplaats van Kwekerij Bandus, Sliekstraat 9 in Hummelo. Er is gratis koffie en thee en ook een gesprek met mede tuinliefhebbers kost niks maar levert een goed gevoel. Aanmelden is niet nodig. Parkeren is gratis.