7en Bridges. Foto: PR

7en Bridges. Foto: PR

PR

Erik Krikke & 7even Bridges maken PTSS bespreekbaar

Algemeen

DOETINCHEM – Vijf jaar geleden maakte veteraan Erik Krikke grote indruk met zijn theaterprogramma ‘Operatie Geslaagd’, een indringend relaas over de verwoestende impact van PTSS. Zaterdag 23 april keert hij samen met zijn Achterhoekse band 7even Bridges terug naar Amphion met het nieuwe theaterconcert ‘Keihard Opstaan’.

Erik Krikke werd als militair in de zomer van 2007 uitgezonden naar Afghanistan om daar te gaan werken in het NAVO ziekenhuis op de militaire vliegbasis. Vanuit zijn functie het hoogst, maar voor hem als mens vernietigend. Na terugkomst in Nederland bleek het litteken veel te groot en Erik kreeg last van PTSS. Hoewel hij inmiddels weer midden in het leven staat, blijven zijn afgebrokkelde zelfvertrouwen en zelfbeeld continu rondspoken in zijn hoofd.
Erik en zijn band, waarvan hij ook een van de zangers is, vertellen zijn schokkende, inspirerende verhaal op de enige manier waarop dit kan: rauw en indringend, met een vleugje humor en een gezonde dosis zelfspot. Het verhaal wordt omlijst met krachtige muziek, rake teksten en eigenzinnige en kenmerkende zevenstemmige samenzang.