Bevrijdingsdagconcert en start donateursactie AMDG

WEHL - Binnenkort zullen de klanken van het fanfareorkest van Muziekvereniging AMDG weer te horen zijn in Wehl. 

Het laatste grote concert met de titel "Bommen op Wehl” gaf de vereniging in januari 2020. Het had de aanloop moeten zijn naar vele activiteiten in het kader van 75 jaar bevrijding van Nederland. De coronapandemie heeft er echter voor gezorgd dat alle activiteiten van de vereniging bijna 2 jaar stil hebben gelegen. Vorig jaar november moest een concert, samen met Muziekvereniging St. Jan uit Kilder, op het laatste moment worden afgelast. Ook het eerder deze maand geplande concert op woonzorgcentrum Oldershove kon geen doorgang vinden. Het voelt dan ook haast als een bevrijding dat de vereniging op donderdag 5 mei aanstaande dit concert alsnog mag laten plaatsvinden op Oldershove. De aanvang is 20.00 uur en de toegang is gratis.
Voor dat het zover is zal de vereniging weer als vanouds te horen zijn tijdens de Koningsdagactiviteiten in de buurt van het Koningin Beatrix Centrum (KBC) in Wehl. Ook tijdens de nationale dodenherdenking op woensdag 4 mei zal AMDG een bijdrage leveren. De herdenking zal plaatsvinden in de toneelzaal van het KBC in Wehl. Aanvang 19.00 uur, met aansluitend een stille tocht naar het herdenkingsmonument bij Oldershove.
De afgelopen jaren heeft de vereniging enige financiële steun gehad van de overheid. Daar zijn de leden zeer dankbaar voor. Maar ook de financiële steun van de bevolking als reactie op flyeracties in de afgelopen jaren heeft haar goed gedaan. Dit jaar mogen de leden gelukkig weer met de bekende donateursactie langs de deuren in Wehl. De leden hopen dat Wehl de vereniging weer ruimhartig gaat steunen.