De Louis van Gaal is te zien in Amphion. Foto: PR
De Louis van Gaal is te zien in Amphion. Foto: PR PR

Voetballiefhebbers kunnen hart ophalen bij Amphion

Cultuur

DOETINCHEM – Voetballiefhebbers opgelet: de komende weken voel je je niet alleen in stadion De Vijverberg, maar ook bij Amphion Film helemaal thuis! Afgelopen week gaat ‘I Am Zlatan’ over voetbalwonder Zlatan Ibrahimovic in première en vanaf zaterdag 14 mei zie je de indrukwekkende documentaire Louis over bondscoach Louis van Gaal op het grote doek.

Het bijzondere verhaal van Zlatan Ibrahimovic, een jeugdige ambitieuze voetballer die zich vanuit de achterstandswijk Rosengård in Malmö omhoog vecht naar zijn ultieme droom om bij Juventus te spelen. De film gaat over het leven in armoede, de liefde voor voetbal en het niet verloochenen van je roots.

Louis
Het fenomeen Louis van Gaal, zijn ongekende loopbaan en de bijzondere man achter het veelbesproken imago. Drie jaar lang werd de huidige bondscoach gevolgd en samen met nationale en internationale voetbalsterren, zijn vrouw en dochters blikt hij terug op zijn kleurrijke leven. Filmmaker Geertjan Lassche schetst een uniek portret van Louis van Gaal: één van de beste voetbaltrainers die ons land ooit gekend heeft én de man over wie iedereen een mening heeft.

Meer info en tickets: amphion.nl/film