Vacatures vrijwilligerswerk

DOETINCHEM - De Vrijwilligersvacaturebank coƶrdineert vraag en aanbod op het gebied van vrijwilligerswerk. Deze week zijn er de volgende vacatures.

De Nierstichting zoekt collectanten voor Doetinchem. De collecte vindt plaats van 18 tot en met 24 september. In die week loopt de collectant in overleg, 1 of 2 keer, ongeveer 1,5 uur. Het kost een paar uurtjes tijd, maar daarmee maakt een collectant het verschil voor mensen met een nierziekte.

Wie enthousiast, communicatief goed is en het leuk vindt om onder meer pr bezig te zijn, kan zowel zelfstandig als in een teamverband werken. Stichting Senioren Ontmoetingspunt (SSO) zoekt een bestuurslid, die zich voornamelijk bezighoudt met persberichten, de maandelijkse nieuwsbrief, de website en facilitair. De werkzaamheden doet de vrijwilliger thuis, maar ook in 't Brewinc. De inzet is in overleg.

Werkervaring is geen must, maar voor mensen die wel affiniteit hebben met oudere (kwetsbare) cliƫnten met dementie: Markenheem, locatie Schavenweide zoekt vrijwilligers die in de huiskamer nabijheid kunnen bieden als een maatje. Samen met bewoners koffie drinken, muziek luisteren, een praatje maken of een spelletje spelen e.d. In overleg, 's avonds beschikbaar tussen 18.00 en 20.30 uur, minimaal 4 uur per week.

Wie belangstelling heeft voor een van deze vacatures, kan rechtstreeks contact opnemen met de betreffende organisatie/contactpersoon of kijk voor meer info op www.vrijwilligerscentraledoetinchem.nl of bel 0314-366734.