Dodenherdenking Gaanderen

GAANDEREN - Op woensdag 4 mei worden in Gaanderen alle burgers en militairen herdacht die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij Vredesoperaties. In het bijzonder worden ook de Gaanderense mensen herdacht die slachtoffer zijn geworden van oorlogsgeweld.

Allereerst wordt er een herdenkingsbijeenkomst gehouden die om 18.45 uur begint in de Culturele zaal van de sporthal De Pol in Gaanderen.
Sprekers hierbij zullen zijn: de voorzitter van het Oranje Comité Gaanderen Bennie Ernst, predikant Ds. Helma van Loon en wethouder Ingrid Lambrechts van de gemeente Doetinchem. Ook kinderen van de twee basisscholen zullen een gedicht voordragen en de liederen worden verzorgd door het gemengd koor van de St. Martinuskerk uit Gaanderen.
Hierna om 19.30 uur volgt een stille tocht naar het oorlogsmonument waar koralen gespeeld worden door het schuttersgilde St. Martinus en door het Symfonisch Blaasorkest, kinderen ook hier een voordracht zullen doen en de namen van de Gaanderense slachtoffers met eerbied worden genoemd en ook zal er twee minuten stilte in acht wordt genomen. Na het zingen van het Wilhelmus zullen bloemen en kransen worden gelegd bij het monument.