Nieuwe locatie Mantelzorgcafé: Vanouds

DOETINCHEM - Vanaf vrijdag 6 mei is het maandelijkse Mantelzorgcafé bij horecagelegenheid Vanouds. Op deze prachtige plek, waar het gevoel van thuiskomen centraal staat, is om 10.00 uur de koffie of thee klaar. Wie voor een naaste zorgt kan gewoon binnenlopen om even stoom af te blazen, lotgenoten te ontmoeten, verhalen te delen of met een van de mantelzorgconsulenten te praten.

Een ontmoetingsplek voor iedereen die langdurig, intensief zorgt voor familieleden of vrienden of anderen: dat is het Mantelzorgcafé. Je ontmoet er lotgenoten, kunt er in een ontspannen sfeer ervaringen uitwisselen en er de laatste ontwikkelingen op het gebied van mantelzorg horen. Elke eerste vrijdagochtend van de maand is men van harte welkom bij Vanouds.

Voor deze keer staat ontmoeten centraal. Ontmoeten van mensen die ook voor een naaste zorgen en ontmoeten van de mantelzorgconsulenten Fleur Wieggers en Gule Shekho. Zij kunnen vragen beantwoorden die mantelzorgers hebben wat betreft hun mantelzorgtaken. Wie wat meer tijd nodig heeft of het fijn vindt om één op één met een van hen af te spreken. Een afspraak is zo gemaakt in het Mantelzorgcafé.
Het Mantelzorgcafé is van 10.00 tot 11.30 uur en koffie/thee is gratis voor elke bezoeker. Aanmelden is niet nodig. Volgende maand wordt er een gast uitgenodigd die komt vertellen over het PGB (persoonsgebonden budget). Wanneer iemand behoefte heeft aan meer informatie over een bepaald onderwerp, kan men dat ook laten weten, dan kijkt de Mantelzorgcentrale of dat onderwerp ook interessant is voor meer mensen.

Een vraag of verzoek aan de Mantelzorgcentrale kan men door bellen of mailen via tel. 0314-654440 of mantelzorgcentrale@buurtplein.nl.