Recordopbrengst voor kledingbeurs Soroptimisten

DOETINCHEM/DOESBURG - Opnieuw vond de vrouwenkledingbeurs voor één dag van Soroptimistclub Doetinchem-IJsseloever plaats, eind april ditmaal.

Na jarenlang succesvol geweest te zijn in het gebouw van de Gelreband in Dieren, was dit keer gekozen voor een nieuwe locatie: Loc17 in Doesburg. Het was een méér dan geslaagde editie met een recordopbrengst van meer dan 6.000 euro.

De opbrengst van de beurs is dit jaar bestemd om initiatieven in de regio die dat nodig hebben, financieel te steunen. Dit jaar zijn dat onder meer het Dushi huis en de Voedselbank in Doetinchem en Only Friends Achterhoek. De overgebleven kleding is geschonken aan de Kledingbanken in Dieren en Montferland.

Naast mooie vintage kleding, waren er eigentijdse merken als King Louie, Mexx, Sandwich, Helena Hart en Gerry Weber te vinden. Er waren ook prachtige schoenen, tassen en sieraden te bespeuren. Een professionele styliste kon worden geraadpleegd voor gratis kledingadvies en er bestond zelfs de mogelijkheid om de gekochte kleding aan te laten passen. Deze aanpassingen werden door vrouwen van Naaiatelier voor Anderstaligen voor een kleine vergoeding (soms ter plekke) uitgevoerd. In de winkel was achterin een hoek ingericht met een ruim assortiment tweedehandsboeken, waar ook mannen hun hart op konden halen.