Zonnebloemafdeling zorgt voor gezellig samen zijn

DOETINCHEM - De Zonnebloem-afdeling Doetinchem Centrum-Oost heeft op 10 augustus weer een bingomiddag gepland. Een gezellig samenzijn met een drankje en een hapje.

Ook is er elke laatste maandag van de maand een heerlijke lunch bij Vanouds. En, wat nieuw is; kleinschalige uitjes. Deelnemers van de Zonnebloem kunnen aangeven wat ze graag zouden willen doen en dan gaat men kijken of dat is te realiseren. Dan gaan vrijwilligers met maximaal 9 deelnemers op pad. Zo zijn ze laatst een middagje naar de Intratuin geweest en gezellig een dagje wezen winkelen in Winterswijk.

Maar om deze activiteiten te kunnen blijven doen, heeft de Zonnebloem-afdeling wel wat fondsen nodig. En daarvoor is de loterij van de Zonnebloem. Van elk verkocht lot ( van 2 euro) gaat er 1,50 euro naar deze afdeling. Maar dan moet men het lot wel bij deze afdeling kopen. Hiervoor kan men gebruikmaken van bijgaande QR-code of gaan naar de internetpagina: www.zonnebloem.nl//loten/p/a02074.

Samen meer mogelijk maken, luidt het credo. Wie deelnemer wil worden bij de Zonnebloem, kan zich opgeven via de website of naar de Facebookpagina (De Zonnebloem Doetinchem Afdeling Centrum / Oost) gaan. Men kan aangeven wat men wil: bezoek aan huis, meedoen aan activiteiten of vakantie. Er is veel mogelijk. De vrijwilligers van de Zonnebloem komen altijd even bij deze mensen langs om te bespreken wat de wensen zijn en hoe zij daarin kunnen helpen.

Mensen die nog een uurtje vrij hebben door de week en graag een steentje willen bijdragen aan het welbevinden van anderen, door iemand af en toe een bezoekje te brengen en deze wat minder eenzaam maken, kan zich aanmelden als vrijwilliger. De Zonnebloem kan een beetje extra hulp goed gebruiken.