Dementie centraal bij avond in ‘t Brewinc

Zorg Doetinchem

DOETINCHEM - De ervaringen en gevoelens van verlies en rouw rondom dementie staan op woensdagavond 5 oktober centraal bij een thema-avond in het 50+ Ontmoetingspunt in ’t Brewinc in Doetinchem. Een man vertelt er over zijn echtgenote, die na een lange periode van dementie uiteindelijk in een zorginstelling overleed. Een dochter maakt de aanwezigen deelgenoot van haar ervaringen met haar beide ouders. Na het overlijden van haar vader na dementie ging ook haar moeder cognitief achteruit. Zij werd echter onterecht als dement behandeld.

Deze avond geeft inzicht in wat dit ziekteverloop van een dierbare met de betrokkenen doet, wat hun mooie momenten en de pijnpunten waren en welke ervaringen en inzichten men als belangrijk ervaart. Hoe ga je ermee om als je beiden weet wat er aan de hand is? Wat doet het voortschrijdend ziekteverloop met je? Welke ervaring zou je voor geen goud willen missen en welke herinnering juist wel? Iedereen kan vragen stellen of eigen ervaringen inbrengen.
De thema-avond in ’t Brewinc (IJsselkade 13) is van 19.00 uur tot 21.00 uur. Inloop vanaf 18.30 uur met een kopje koffie of thee. De avond wordt georganiseerd door Humanitas Achterhoek West, 50+ Ontmoetingspunt en Coalitie Erbij Doetinchem en de toegang is gratis. Aanmelden is gewenst en kan bij 50+ Ontmoetingspunt telefoon 0314-845630 of email info@seniorenontmoetingspunt.nl.