geperst eigen fruit in 3 of 5 liter pakken
geperst eigen fruit in 3 of 5 liter pakken Foto PR

Fruitpersdag bij boerderijwinkel
de Verse Kers in Wehl

WEHL -  Zaterdag 1 oktober organiseert de 'Hoogstambrigade (HSB) de Wehlse Broeklanden' in samenwerking met de Verse Kers een fruitpersdag in Wehl. 

Tijdens de fruitpersdag kan iedereen fruit van eigen bomen of boomgaard laten persen door 'de Achterhoekse sap-pers'. Om sap te kunnen persen is minimaal zeventig kilo fruit nodig. Wie zelf niet genoeg fruit heeft kan natuurlijk samen doen met andere fruitplukkers. Het fruit mag ook bij de Verse Kers gebracht worden. Het sap kan worden verpakt in pakken van drie of vijf liter en de kosten voor het persen en verpakken bedragen ongeveer 1,40 euro per liter. De HSB Wehlse Broeklanden is in 2018 opgericht door vrijwilligers met ondersteuning door Stichting Landschapsbeheer Gelderland en de gemeente Doetinchem en zij onderhouden en beheren op 12 locaties in de Wehlse Broeklanden ruim driehonderd fruitbomen. De hoogstambrigade bestaat uit ongeveer twaalf vrijwilligers en nieuwe vrijwilligers zijn van harte welkom bij de club.

De Verse kers ligt aan de Bleeksestraat 2 in Wehl en vanaf 09.00 uur begint het persen. Op www.achterhoeksesappers.nl kan men zich in de 'agenda' aanmelden om het eigen fruit te laten persen.