Quinteto Respiro. Foto: Florence Jamart.
Quinteto Respiro. Foto: Florence Jamart. JAMART FLORENCE

Vijf excellente musici met
passie voor tango

DOETINCHEM – Muziek verbindt, maakt blij en ontroert. Soms zijn ergens geen woorden voor en is muziek toch in staat een invulling te geven aan datgene wat bedoeld wordt. Dit seizoen hebben we weer een veelzijdig muzikaal programma op de planken, van kleine liedjes op piano of gitaar tot prachtige orkesten en bijzondere ensembles. De muziekliefhebber kan zich verheugen! Bijvoorbeeld op Quinteto Respiro.

Een bandoneon, piano, viool, klarinet en een contrabas. Het Franse Quinteto Respiro won afgelopen jaar de eerste prijs voor Best Ensemble 2021 tijdens de Piazzolla Music Competition en daarvoor moet je heel wat in je tango-mars hebben. Ze komen nu voor het eerst naar Nederland, met ‘Piazzolla meets Beytelmann’.

De vijf musici van Quinteto Respiro leerden elkaar kennen op de conservatoria van Lyon, Parijs, Genève en Zürich. Het was dankzij een masterclass van de grote Argentijnse pianist en componist Gustavo Beytelmann dat de passie van Quinteto Respiro voor tango werd geboren. De vijf musici spelen de tango in een moderne variant, met respect voor de traditie. Altijd in voor een uitdaging maakt Quinteto Respiro ook orkestraties van hun eigen repertoire, resulterend in prachtige projecten met diverse symfonieorkesten.
De voorstelling in schouwburg Amphion is vrijdag 21 oktober om 20.30 uur. Tickets via amphion.nl