Lucie van der Plas in haar atelier
Lucie van der Plas in haar atelier Foto PR

Open dag atelier Lucreatief in Wehl

WEHL -  Lucie van der Plas is in juni dit jaar in Wehl komen. Zaterdag 1 oktober van 11.00 tot 17.00 uur staat de deur van atelier Lucreatief aan de Veenweg 6 open om kennis te komen maken. "Ik ben heel blij met het atelier aan huis en laat graag zien wat ik doe", aldus Lucie. 

Naast haar eigen schilderwerken en exposities, heeft ze inmiddels al veertien jaar ervaring met haar teken- en schilderlessen. Ze kan niet wachten om hier weer haar lessen op te starten. Er wordt voornamelijk met acrylverf gewerkt, maar andere technieken zoals aquarel, potlood en krijt is ook mogelijk. Verder geeft ze ook af en toe een complete tekencursus. Dit is een bijzondere tekencursus die gebaseerd is op de methode van Betty Edwards. Hier is Lucie echt heel enthousiast over, omdat met deze methode werkelijk iedereen kan leren tekenen. De schilder- en tekenlessen worden in kleine groepjes aangeboden. Hierdoor krijgt iedereen genoeg aandacht en ruimte.
De schilderlessen worden in “blokken” van acht á tien weken aangeboden zodat men er niet voor een heel jaar aan “vast” zit. Uiteraard kan iedereen die dat wil, na een blok, weer doorgaan met het volgende blok. Lucie biedt de eerste les een opdracht aan waarbij iedere keer een ander onderdeel uitgelicht wordt, zoals bijvoorbeeld beeldende aspecten, maar ook creativiteit komt aan de orde. Na die opdracht wordt er niet klassikaal les gegeven, maar mag iedereen zelf kiezen waar men aan wil werken.


www.lucreatief.nl