Orion wacht uitdagend
thuisduel bij competitiestart

DOETINCHEM - Na weken van voorbereiding start voor de volleyballers van Active Living Orion uit Doetinchem zaterdag 1 oktober de competitie in de eredivisie. Tegenstander om 20.00 uur is Sliedrecht Sport. Voor mid-speler Robin Ottenhof (22) is het zijn eerste competitieduel in Doetinchemse dienst.

,,Ik kijk er erg naar uit", stelt de van topdivisionist Zaanstad overgekomen Ottenhof. "We hebben in de voorbereiding veel oefenduels gespeeld, vaak tegen sterke buitenlandse clubs. Daarin hadden we ons steeds doelen gesteld om aan te werken. Nu de competitie begint, moeten we als team kijken waar we staan."
Over de mislukte titeljacht van vorig seizoen is maar kort gesproken bij Orion, stelt hij. "Het is nu vooral zaak om vooruit te kijken,. Voor mijzelf is elk punt dat ik speel meegenomen. Onze competitiestart met achtereenvolgens Sliedrecht en landskampioen Dynamo thuis en Lycurgus uit is best pittig."
Ottenhof is met zijn overgang naar Doetinchem in een andere sportregime terechtgekomen. "Het grootste verschil is de professionaliteit. Van twee keer trainen in de week ga ik naar dagelijks trainen, dat is best een stap. Daarnaast wordt er verwacht dat je elke dag presteert, het is heel fijn dat de andere jongens mij daarbij helpen."
Met Jasper Diefenbach, Jannes van der Ham en Beau Wortelboer heeft Ottenhof ook veel concurrentie. "Mijn persoonlijke doel is om mij te ontwikkelen. Vroeger trainde ik bij de Regionale Trainings Centra's ook dagelijks. Dat werd later in de topdivisie veel minder, ik merk nu dat ik dat dagelijks trainen best gemist heb. Het is echt een switch qua niveau. Vorig seizoen heb ik al een paar keer meegetraind, ik waan me nu echt in een andere wereld."
Als tegenstander speelde Ottenhof met Zaanstad een paar keer tegen het Doetinchemse Orion. "Die wedstrijden waren altijd erg intimiderend, spelen tegen zo'n goede ploeg."