Afbeelding

Melissa Peperkamp

Snowboardster - 18 jaar - Afkomstig uit Zelhem

Ik heb al eerder een stuk geschreven over hoe ik als klein meisje van de berg afging, aan kleine wedstrijden meedeed en hoe dat uiteindelijk uitgroeide tot deelname aan de World Cup en zelfs de Olympische Spelen. Laten we daar even op terugblikken.

Ondertussen heb ik meegedaan aan de Olympische Spelen. Dat was een supergave en leerzame ervaring. Ik hoor jullie denken, ‘dat hebben we wel voorbij zien komen.’ Dat kan best, want ze hebben me in Nederland flink in de spotlights gezet. Daar ben ik heel dankbaar voor en ik vond het super tof dat ik tijdens de Spelen zo veel support heb gekregen. Allemaal lieve berichtjes en filmpjes. Dat was ontzettend leuk om te zien en daarvoor wil ik jullie bedanken. Mijn ouders hebben zelfs met de hele buurt een Peperkamp Holland Huis opgezet. Daar kwam de hele buurt ‘s nachts samen de wedstrijd kijken.

Er werden door mijn eigen bedrijf (by MP Headwear) Olympische mutsen gemaakt die iedereen kon kopen om mij aan te moedigen en te sponsoren. Op die manier kunnen we de sport bekostigen en daarom was het ook zo fijn om te zien dat er zoveel mutsen besteld werden. Dat zorgt voor extra motivatie en daardoor kan en wil ik op de komende Spelen nog hoger eindigen. Dus als je mij zou willen helpen om zo goed mogelijk mijn sport uit te kunnen oefenen, neem dan eens een kijkje op de website van By MP Headwear (bymp-headwear.nl).

Maar jullie vragen je natuurlijk af wat mijn prestaties waren op de Olympische Spelen. Ik deed mee aan twee verschillende onderdelen, namelijk de slopestyle en de Big Air. Op dat eerste onderdeel werd ik 13e en dat is super zuur, want de top 12 plaatst zich voor de finale. Daarna heb ik gelukkig alles goedgemaakt op de Big Air. Ik kwalificeerde me als 11e en ging dus door naar de finale. Dat was super gaaf en door drie hele goede runs ben ik uiteindelijk 6e geworden. Een geweldig resultaat tijdens mijn eerste Olympische ervaring.

Volgende week gaan we gelukkig weer naar de sneeuw. Dan ga ik mijn eerste meters van dit nieuwe seizoen maken. Daar heb ik super veel zin in. We gaan weer lekker een jaar knallen.