Gerben Steentjes, Groenrijk Doetinchem: De winterfair is de stip op onze horizon.". Foto: Roel Kleinpenning

Gerben Steentjes, Groenrijk Doetinchem: De winterfair is de stip op onze horizon.". Foto: Roel Kleinpenning

foto Roel Kleinpenning

Winterfair GroenRijk Steentjes

Algemeen

DOETINCHEM - “Ieder jaar is de Winterfair de stip op de horizon om het tuincentrum weer helemaal klaar te hebben voor de Kerst”, zegt Gerben Steentjes, eigenaar van GroenRijk Steentjes. “Begin sepember beginnen we met het inrichten van de kerstartikelen. Met de Winterfair op 12 en 13 november is alles klaar. Het wordt weer een gezellig weekend waarbij ons tuincentrum weer helemaal sfeervol voor de Kerst is ingericht. Alles staat vol met planten en kerstdecoraties, en er zijn kraampjes met leuke artikelen voor de feestdagen.”

Door Carla van der Meer

“Vorig jaar was de Winterfair in aangepaste vorm”, zegt Steentjes. “Dit jaar kunnen weer voluit gaan zoals vanouds, met leuke kraampjes buiten en een vuurtje. Wat het voor ons bijzonder maakt, is dat veel standhouders mee willen doen. Elk jaar zijn het er iets meer. Heel veel kraampjes zijn van lokale mensen. Dit jaar nemen zo’n 35 standhouders van diverse bedrijven en organisaties deel, die over het tuincentrum verdeeld staan. 

Kerstinkopen

“Bij de kraampjes kan de bezoeker de groene kerstinkopen aanvullen met diverse artikelen, zoals etenswaren, accessoires, kleding en cadeautjes”, vertelt Steentjes. 

Workshops

“Ook zijn er workshops keramiek en haken”, laat Steenjes weten. “Er zijn kraampjes met vogeltaarten, zelfgemaakte kerstkaarten, gebreide en gehaakte spullen, cadeaupakketjes van Zuster Evie, sieraden, tasjes, zelfgemaakte kleding, handgemaakte stola’s en jassen. Er is een stand waar namen op kleding geborduurd worden. Verder is er voor de kinderen refurbished houten speelgoed, sieraden voor kinderen, haarspeldjes en babykleding. Ook heeft de bezoeker een keuze uit tal van houten borden voor in de tuin. Voor de kinderen zijn er diverse activiteiten, zoals gratis knutselen. De Winterfair zijn gezellige dagen voor het hele gezin.”

Themakamers

GroenRijk Steentjes heeft diverse themakamers met kerstdecoratie-artikelen. “We hebben deze in kleurthema’s ingericht, maar de bezoeker kan uiteraard ook zelf mixen”, laat Steentjes weten. “De vraag naar bloemen en planten blijft eveneens met de Kerst.” 

Koffiehoek

De bezoekers kunnen lekker langs de kraampjes slenteren en als ze trek krijgen kunnen ze genieten van oliebollen, verse hamburgers, broodjes worst, kipspiesjes en gedroogd fruit. Er is een palingroker en een oliebollenkraam. “De oliebollenkraam blijft staan tot de Kerst”, laat Steentjes weten. “De koffiehoek kan dit jaar ook weer open. De bezoekers kunnen hier genieten van gratis koffie of chocomel. Bij de deur worden ze warm verwelkomd met glühwein.”

Goed doel

Elke keer is er bij de Winterfair ook een kraampje voor het goede doel. “Dit jaar is dat Elver die kaarsen verkoopt”, zegt Steentjes. 

Kerstbomenbos

“De Winterfair is een laagdrempelig evenement dat in het teken staat van gezelligheid”, aldus Steentjes. “We hebben een grote collectie kerstverlichting. Ondanks alle energietoestanden wordt het een gezellige en warme Kerst. Het kerstbomenbos heeft een grote sortering aan kerstbomen.” 

Koopavonden

Vanaf vrijdag 4 november is er elke vrijdag koopavond tot 20.00 uur.

Entree en parkeren gratis

Winterfair GroenRijk Steentjes is te bezoeken op zaterdag 12 november van 9.00 tot 17.00 uur en op zondag 13 november van 11.00 tot 17.00 uur. Entree en parkeren zijn gratis. GroenRijk Steentjes Doetinchem is gevestigd aan de Wassinkbrinkweg 2, 7002 ZD Doetinchem, telefoon 0314 621021 Meer informatie:


www.groenrijk.nl.