Cursus 'Online werken met de overheid'

Doetinchem- Bibliotheek West Achterhoek start binnenkort met de  cursus '' Werken met de E-overheid'. In die cursus leert men alles over het inloggen met je DigiD, Regelhulp.nl en toeslagen. Ook leert men zoeken op de sites van de overheid en hoe er gebruik kan worden gemaakt van persoonlijke accounts. De cursus start op 24 november aanstaande.

Overheden verwijzen burgers steeds vaker naar hun digitale loketten. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, om werk te zoeken of het doorgeven van een verhuizing. Daarmee probeert de overheid selfservice van burgers, bedrijven en organisaties te stimuleren.

De cursus wordt gegeven door een gecertificeerde docent. Men gaat zelf ook oefenen. Voorwaarde is daarom dat cursisten kunnen werken met een computer. Wie dat niet kan, zou eerst de computercursus Klik & Tik kunnen volgen. Er wordt gewerkt met kleine groepen. Om deel te kunnen nemen aan de cursus is een DigiD-code nodig waarmee men zelfstandig kan inloggen, omdat je leert werken met websites waarvoor deze DigiD-code nodig is. Wie nog geen DigiD-code heeft kan zich melden bij het Informatiepunt Digitale Overheid in de Bibliotheek.

De cursus bestaat uit 4 lessen en wordt gegeven in de bibliotheek in Doetinchem, IJsselkade 13. De kosten bedragen twintig euro, inclusief lesmateriaal. Aanmelden kan via de website of via de klantenservice van de bibliotheek (0314-333445).