Lezing over mieren door Arjan Postma

HUMMELO - De bekende boswachter Arjan Postma geeft een lezing in Dorpshuis De Ruimte te Hummelo. De lezing vindt plaats op zondag 13 november en gaat over de lessen die van mieren kunnen worden geleerd. Inloop is vanaf 14.00 uur, aanvang 14.30 uur. 

Moderne mensen zijn geneigd om voor verandering naar boven te kijken. "Als kind kijk je omhoog naar je ouders als er wat moet gebeuren. Op je werk kijk je naar je chef of de directeur. Van jongs af aan zijn mensen gewend dat verandering van boven komt.
Je zou het misschien niet verwachten, maar als van één diersoort geleerd kan worden dat veranderingen niet van boven komen, dan is het wel de mier. De mier heeft de gave om de wereld om ons heen nét op een andere manier te bekijken. Zo ziet hij bijzondere parallellen én hij laat zien wat te leren van de dieren om ons heen. “Kijken naar de natuur is als kijken naar een sportwedstrijd, pas als je weet waar je op moet letten wordt het spannend", legt de boswachter uit.

Echte verandering komt zelden van boven. Directies hebben meestal zelf geen ideeën en dat is ook logisch. Het is hun taak niet. Ideeën ontstaan meestal onderin de organisatie en sluimeren vaak jaren voordat ze bij de juiste trendsetter terechtkomen. Niemand weet nog welke ‘mier' het ooit bedacht heeft. Maar alle ideeën zijn ooit door iemand bedacht die zichzelf eens afvroeg: ‘Waarom doen we het eigenlijk niet zo?' We hebben allemaal weleens zo'n idee. Mieren leren ons dat je in je eentje de wereld kunt veranderen. Wie wil weten hoe, woont deze te gekke lezing bij. De kaarten kosten in de voorverkoop 10 euro per stuk, via bestellen@dorpshuishummelo.nl of bij de Spar in Hummelo. Bij kaartverkoop aan de deur, voorafgaand aan de show, zijn de kosten 12,50 euro. Geadviseerde leeftijd vanaf twaalf jaar.