Orion viert een van de behaalde punten (Foto: Roel Kleinpenning)

Orion viert een van de behaalde punten (Foto: Roel Kleinpenning)

foto Roel Kleinpenning

Orion wil swingend naar de volgende ronde 'in Europa'

De volleyballers van Active Living Orion spelen woensdag 16 november de return in de Challenge Cup tegen VC Stroossen uit Luxemburg. De Doetinchemse ploeg weet zich geruggesteund door een comfortabele 3-0 voorsprong, overgehouden aan de heenwedstrijd van vorige week. 

"Die uitgangspositie is heel goed", schetst diagonaalspeler Colin Zuijdgeest van Active Living Orion. "Maar het is niet zo dat we er nu al zijn. We zullen met heel veel energie deze wedstrijd tegemoet treden."
Vragend naar zijn mooiste europese ervaring komt Zuijdgeest meteen in het vorige seizoen 2021-2022 uit. "Toen speelden we tegen die wereldtoppers van Kazan, dat was geweldig. Van tevoren weet je dat je niet veel kans hebt, maar dat zijn dan ook zulke goede spelers. Die hebben meerdere Olympische Spelen achter hun naam staan en je speelt tegen de beste setter van de wereld. Dat was echt geweldig om mee te maken."
Orion vloog toen uit het toernooi om de CEV-cup, maar de trip naar Kazan maakte indruk op Zuijdgeest. ,,Je vertrekt hier vroeg in de ochtend en 's avonds kom je aan op de plek van bestemming waar het dan -20 graden celsius is."
Dat is dit seizoen anders. Luxemburg is de eerste halte, en bij goed gevolg wordt Azerbeidjan het volgende station in de Challenge Cup. Zuijdgeest: "Maar daar hebben we het in de ploeg niet echt over, we werken van wedstrijd naar wedstrijd."
Het Doetinchemse Orion kende afgelopen weekeinde een goede generale, zoals dat heet. Tegenstander VCN werd in de eredivisie de eerste twee sets alle kanten op gespeeld. "Ik ben heel blij met die wedstrijd, waarin ik ook de nodige minuten kon maken. Ik speel minder dan ik graag zou willen", stelde Zuijdgeest.
De flow waarin Orion zit, heeft het bereikt door hard te werken en veel tijd te investeren, meent hij. "In goed trainen en in praten. Met spelverdeler Liam Mclusky klikt het steeds beter, maar ook met spelverdeler Sijn Held gaat het goed. Ik vind het leuk om met beiden te spelen. Liam is meer van de lange lijnen zoals dat heet, Stijn net iets meer van het kortere werk."
Zuijdgeest is trots op het team waarin hij speelt, zoveel is duidelijk. "We hebben een stap in volwassenheid gezet. Nu moeten we zorgen dat we dat niveau als standaard neerzetten."
De europacupwedstrijd van Active Living Orion wordt woensdag in de SaZa/Topsporthal op sportpark Zuid in Doetinchem gespeeld en begint om 20.00 uur. Het voorprogramma begint die dag reeds om 19.00 uur.