Sinterklaas en de Pieten komen aan bij het station in Wehl. Foto: Hermien Jansen

Sinterklaas en de Pieten komen aan bij het station in Wehl. Foto: Hermien Jansen

Hermien Jansen

Sinterklaas komt naar Nieuw-Wehl/Wehl

WEHL - Het alweer bijna zover, het mooie, gezellige en vooral spannende familiefeest; Sinterklaas en de Pieten komen weer naar Nederland.

Eindelijk komt Sinterklaas weer naar Wehl. Dat doet hi, samen met de pieten op zaterdag 19 november a.s. Net als voorheen hoopt Sinterklaas weer door een enthousiaste menigte kinderen, papa’s, mama’s, opa’s, oma’s ontvangen te worden, onder een stormvloed aan liedjes. Als hij met de trein het grondgebied van Wehl betreedt, gaat hij met de koets, gevolgd door zijn Pieten een gezellige tocht door het mooie dorp lopen om vervolgens samen te zingen en te hossen en kunnen kinderen hun mooie tekening of knutselwerkje laten zien en samen met Sint en de pieten op de foto in het KBC. 

Programma
Om 13.45 uur  begint het welkomstfeest bij station Wehl. Om 14.00 uur komen Sinterklaas en de Pieten aan bij het station. Om 14:15 uur vertrekt de stoet richting Plus Bruil via Isidorusstraat, Catharinastraat, Stationsstraat, Grotestraat, Beekseweg en Kon. Wilhelminastraat naar het KBC waar men rond 15.00 uur aankomt.

In het KBC is er een echt Sinterklaasfeest en zijn er nog een aantal leuke activiteiten te doen met Sint en de Pieten. Zoals onder andere pakjes in de schoorsteen gooien, dak lopen, schminken en op de foto met Sint en de Pieten. Om 16:00 uur is het Sinterklaasfeest afgelopen.(De tijden van het programma kunnen iets afwijken)

Ook is er dit jaar weer een echt (Nieuw) Wehls Sinterklaasjournaal. Deze begint op maandag 14 november t/m vrijdag 18 november.
De afleveringen zijn te vinden op facebookpagina Sinterklaas Wehl en Nieuw-Wehl. Sinterklaas vraagt of iedereen die langs de route woont de vlag wil uithangen. Daar houdt hij namelijk van.