Vacatures vrijwilligerscentrale

DOETINCHEM - Dit jaar biedt Vrijwilligerscentrale Doetinchem een professionele foto shoot aan voor vrijwilligers(groepen) in het kader van de Nationale dag van de Vrijwilliger in samenwerking met Carlo Stevering fotografie. Deelname is gratis. Kijk voor meer informatie op www.vrijwilligerscentraledoetinchem.nl

Het Technieklokaal Doetinchem/Bronckhorst bij het Metzo College zoekt begeleiding tijdens de technieklessen van de leerlingen van groep 7 en 8 van de basisschool. De leerlingen leren o.a. omgaan met een klopboor, zaagmachine of lijmpistool. Ook leren ze solderen en op kleine schaal maken ze kennis met elektrotechniek. De kinderen ervaren plezier tijdens deze lessen. De inzet is in overleg, van maandag t/m vrijdag van 8.30 – 11.30 uur en maandag t/m donderdag van 12.00 – 14.15 uur. Je hebt interesse of ervaring met techniek en je kunt goed met kinderen omgaan.

Het Mentorschap Overijssel Gelderland is voortdurend op zoek naar nieuwe mentoren, omdat er steeds meer mensen zijn die een mentor nodig hebben. Mentorschap is er voor mensen die geheel of gedeeltelijk wilsonbekwaam zijn. Als mentor trek je samen op met de ander en zo nodig treed je op namens de ander. Het gaat in veel gevallen om mensen met niet aangeboren hersenletsel, een verstandelijke beperking, psychische problemen of dementie. Als mentor behartig en bewaak je hun belangen op het gebied van zorg en welzijn. De inzet is in overleg, zo’n 8 uren per maand. Je ontvangt opleiding en ondersteuning. En er wordt gedurende het jaar bijscholingen aangeboden over diverse thema’s. 

Heb je belangstelling voor een vacature? Neem dan rechtstreeks contact op met de betreffende organisatie/contactpersoon of kijk voor meer informatie op www.vrijwilligerscentraledoetinchem.nl of via info@vrijwilligerscentraledoetinchem.nl 0314-366734.