Midwinterhoorn blazen vanaf kasteel De Kelder. Foto: PR

Midwinterhoorn blazen vanaf kasteel De Kelder. Foto: PR

Midwinterhoorn blazers bij kasteel de Kelder

DOETINCHEM - Op zondag 27 november is het weer zover. De midwinterhoornblazers van 'd Olde Roop uit Zelhem komen weer naar kasteel De Kelder om het blaasseizoen van Advent 2022 in de Achterhoek te openen door op de midwinterhoorns te gaan blazen in en bij het Kruisbergse bos. Midwinterhoorngroep d'Olde Roop is een werkgroep van Oudheidkundige Vereniging Salehem. 

Een twintigtal blazers is dan actief in het bos om hun hoorns te laten klinken. De toegang is gratis. Vanaf 14.00 uur – 16.00 uur kunnen ouders, vrienden, kinderen en kleinkinderen genieten van de midwinterhoornklanken en de adventssfeer in de prachtige omgeving. 

Het startpunt is bij Kasteel De Kelder op het plein. Van daaruit worden - via een uitgezette wandelroute - alle groepjes met een viertal blazers worden gevonden. Ook is op deze zondagmiddag een demonstratie van manden en kerstklokken vlechten te zien. De vrijwilligers van het kasteel zullen zorgen dat de belangstellenden kunnen genieten van een kopje koffie of thee, voor liefhebbers een kop warme chocolademelk, een kom erwtensoep of een glas gluhwijn. Meer informatie over de midwinterhoorngroep is te vinden op:


salehem.nl/salehem/dolde-roop