Oorlogsherinneringen bewaren

DOETINCHEM - Herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog; er leven er talloze van onder de bevolking hier in de Achterhoek. Alle verhalen zijn het meer dan waard en waardevol om bewaard te blijven voor ons nageslacht. 

Stichting Behoud Oorlogsherinneringen zet zich in de herinneringen te bewaren en te publiceren, zodat deze niet in de vergetelheid raken en deze doorgegeven kunnen worden aan de volgende generatie. Ook het bewaren van voorwerpen behoort tot de doelstellingen. Hoe klein ook, voorwerpen uit de oorlog zijn waardevol en mogen niet in de prullenbak belanden, ook zij bieden tal van herinneringen.

De stichting die is opgericht in 2016 bestaat uit enthousiaste vrijwilligers die interviews afnemen om zo de herinnering te delen met een breed publiek. Deze herinneringen zijn na te lezen op de facebook pagina en de website (www.oorlogsherinneringen.nl) Wie zelf een herinnering heeft n deze wil delen, of wie voorwerpen uit de oorlog heeft waar men niets mee doet mag het de stichting laten weten. Meer informatie bij Henriëtte van’t Wout, tel.nr 06-26 878 472.  Of kijk op:


www.oorlogsherinneringen.nl