Boom geplant op schoolplein Canadaschool. Foto: PR

Boom geplant op schoolplein Canadaschool. Foto: PR

Foto: PR

Doetinchem viert 65e Nationale Boomfeestdag op de Canadaschool

DOETINCHEM Op de Nationale Boomfeestdag laten leerlingen zien dat ze groene vingers hebben door bomen te planten in hun eigen leefomgeving. 

Met het planten van bomen leveren kinderen een bijdrage aan de beleidsdoelen op het gebied van natuur, gezondheid en klimaatadaptatie. Daarom worden ze in veel gemeenten geholpen door de burgemeester, de wethouder en gemeenteraadsleden.

Op de Canadaschool heeft wethouder Rens Steintjes afgelopen woensdag meegeholpen, onder toeziend oog van de medewerkers van Oscars Groen, bij het aanplanten van zes prachtige bomen. Hierbij is hij goed geholpen door kinderen van groep acht. 

Er zijn drie bomen geplant op het grote schoolplein, één boom in de hoek van het grote grasveld en twee bomen op het nieuwe kleuterplein. Het was een feestelijke morgen en iedereen die geholpen heeft verdient dan ook een grote pluim! Zo maken we samen de gemeente Doetinchem groener.
Op 10 april 1957 werd ooit de eerste officiële landelijke Boomplantdag georganiseerd. Er waren toen 1600 kinderen bij aanwezig. Vanaf 1980 is het Landelijk Comité Boomplantdag doorgegaan als Stichting Nationale Boomfeestdag. Nu, meer dan zestig jaar later, worden er jaarlijks door ruim 100.000 kinderen enthousiast bomen geplant.