Samen eten is een mooie manier om elkaar te leren kennen. Foto: PR

Samen eten is een mooie manier om elkaar te leren kennen. Foto: PR

Present Doetinchem

Present start met Meet&Eat en Meet&Walk

DOETINCHEM - Present Doetinchem is gestart met twee nieuwe activiteiten om statushouders en Doetinchemmers op een laagdrempelige manier met elkaar in contact te brengen. Door twee keer bij elkaar te gaan eten (Meet&Eat) of twee keer met elkaar te wandelen of sporten (Meet&Walk), is makkelijk een eerste contact gelegd. Als het klikt, is het uiteraard mogelijk om vaker met elkaar af te spreken. 

Statushouders die in Doetinchem wonen willen heel graag in contact komen met Doetinchemmers om hun nieuwe woonplaats te ontdekken en de Nederlandse taal en cultuur beter te leren kennen"Er zijn best veel mensen die iets willen betekenen voor een ander, maar het is vaak lastig om in contact te komen met mensen die hulp kunnen gebruiken. Daar helpen wij als Present bij”, vertelt Jasmijn Wagenaar van Present Doetinchem, "Daarbij willen mensen steeds vaker zelf bepalen wanneer zij vrijwilligerswerk doen. Dat kan met de activiteiten Meet&Eat en Meet&Walk heel goed. Je bepaalt namelijk zelf wanneer je samen afspreekt." "We hebben veel begrip gekregen voor hun situatie, maar ook gezellige, hartverwarmende mensen ontmoet” en "Wij hebben een ontzettend gezellige avond gehad. Het was een bijzonder mooie ervaring, wij houden zeker contact met elkaar”, zijn enkele reacties van mensen die hebben meegedaan met Meet&Eat. Samen eten is een mooie manier om elkaar te leren kennen. Bij Meet&Eat wordt een keer afgesproken bij de Nederlander thuis en een keer bij de statushouder thuis. Opgeven voor Meet&Eat kan als gezin, als echtpaar of alleen. Bij Meet&Walk spreek je twee keer met elkaar af om samen te wandelen. Liever fietsen, hardlopen of iets anders? Dan kan dat natuurlijk ook. 

Aanmelden kan bij Jasmijn Wagenaar, projectcoördinator statushouders Present, jasmijn.wagenaar@presentachterhoek.nl of T 06 14638873. Of kijk voor meer informatie op:


presentdoetinchem.nl/statushouders