Start lotgenotengroep Humanitas

DOETINCHEM - Humanitas start medio december weer een lotgenotengroep voor mensen die hun partner hebben verloren door de dood.

Wanneer iemand die je lief is overlijdt, verandert het leven en de manier waarop men het leven ervaart op een ingrijpende wijze. Men is iemand kwijtgeraakt die men lief is maar daarmee verliest men ook iets van zichelf. Dikwijls is er in het begin veel aandacht van de omgeving maar na verloop van tijd ebt dit vaak weg en kan men het gevoel krijgen er alleen voor te staan. In zo'n periode kan een lotgenotengroep net datgene zijn wat nodig is om het leven weer op te kunnen pakken. In een veilige omgeving binnen de intimiteit van een groep lotgenoten kunnen verdriet en gevoelens geuit en gedeeld worden.

Er wordt gewerkt aan de hand van thema's: wel of geen afscheid hebben kunnen nemen, de uitvaart, reacties van de omgeving, schuldgevoelens, speciale dagen, angst, de kracht om verder te gaan. Daarnaast zal er aandacht zijn voor zelf ingebrachte thema's. Een groep bestaat over het algemeen uit zes tot acht deelnemers en wordt begeleid door een ervaren en geschoolde gespreksleider. Er zullen tien bijeenkomsten zijn op de woensdagavonden van 19.00 tot 21.00 uur op een locatie in Doetinchem. Na verloop van tijd zal een terugkomdag georganiseerd worden. 

Voorafgaand aan de bijeenkomsten vindt er een persoonlijk kennismakingsgesprek plaats. Na aanmelding wordt bekend gemaakt op welke locatie de bijeenkomsten zijn. Voor meer informatie of aanmelding kan contact opgenomen worden met André Lamers via de mail: andrelamers@live.nl