Bakkerij Kaspers. Foto: Jan Ruland van den Brink
Bakkerij Kaspers. Foto: Jan Ruland van den Brink Jan Ruland van den Brink

Achterhoekse bakkers en Henk Jan Tannemaat in Nieuwscafé

DOETINCHEM - Hoe overleef je als bakker in tijden dat de energieprijs meerdere malen over de kop gaat? Maurice Ebbers (van Bakkerij Ebbers in Terborg) en Esther Saalmink (Bakkerij Kaspers in Doetinchem) vertellen er zondag 27 november over tijdens Het Nieuwscafé van De Gelderlander in de Seesing Flex Zaal van Amphion Theater.

Ebbers is initiatiefnemer van een bijeenkomst van veertien Achterhoekse bakkers begin november in de lunchroom van Kaspers in de Waterstraat in Doetinchem. De bakkers - zeker degene met een variabel energiecontract - staat het water aan de lippen. Onder meer wordt overwogen om gezamenlijk energie en verpakkingsmateriaal in te kopen, om zo de kosten te drukken.

Ook Henk Jan Tannemaat is gast. De Winterswijkse oud-wethouder wordt directeur van het BinnenstadsBedrijf Doetinchem. Met Tannemaat - oud-eigenaar van een modezaak in Winterswijk en oud-voorzitter van de lokale winkeliersvereniging - haalt het centrum van Doetinchem ‘vreemde ogen’ in huis. Pikant is dat Doetinchem geregeld met jaloerse ogen naar Winterswijk kijkt: het dorp heeft een enorme toestroom van Duitse klanten.
Theaterman Jack Weijkamp is ook van de partij. Weijkamp - geboren en getogen in Ulft maar al decennia wonend in het Overijsselse Zwolle - grijpt in zijn voorstellingen met Firma Weijland geregeld terug op zijn Achterhoekse roots. Met Hundjun staat hij 28 januari 2023 in de DRU. Ook is hij bezig met een cabaretvoorstelling door elke dag te beginnen met het verzinnen van een grap.
Eerder dit jaar baarde Weijkamp opzien met een roman over zijn vader. Behalve dat hij er in Het Nieuwscafé over vertelt, zorgt Weijkamp 27 november ook voor de muzikale omlijsting. De presentatie is in handen van Erik Hagelstein en Henny Haggeman.
Praktische informatie
Het Nieuwscafé vindt plaats op zondag 27 november om 14:00 in de Seesing Flex Zaal van Amphion Theater aan Hofstraat 159. Kaarten zijn €5,- per stuk incl. een drankje. Kijk voor info en tickets op:


amphion.nl/nieuwscafe