Hoog tijd voor nieuwe fiets- en voetgangerstunnel. Foto: PR

Hoog tijd voor nieuwe fiets- en voetgangerstunnel. Foto: PR 

eigen foto

Inwoners starten petitie voor nieuwe tunnel

De 43 jaar oude tunnel is niet toegankelijk voor mindervaliden of mensen met een wandelwagen

DOETINCHEM - Al jaren is de voetgangerstunnel onder het spoor tussen de wijken Wijnbergen/De Hoop en ’t Weerdje een bron van ergernis van vele gebruikers. 

De 43 jaar oude tunnel is niet toegankelijk voor mindervaliden of mensen met een wandelwagen. De trap is te steil om met de fiets naar beneden en naar boven te komen, de geleiders zijn zeker bij regen of sneeuw te glad. Ook geeft de tunnel ‘s avonds een onveilig gevoel omdat er van de naastgelegen wegen geen zicht op is.

Geen goede fietsverbinding naar Sportpark Zuid en binnenstad

Door het verdwijnen van de fietsersoversteek over de Europaweg ter hoogte van de Vancouverstraat is er geen goede fietsverbinding tussen de wijken De Hoop en Wijnbergen en Sportpark Zuid. 

Dagelijks maken tientallen tieners gebruik van deze tunnel om naar school of sportclub te fietsen. “Ik heb laatst een dame geholpen die minuten lang vast stond in de tunnel, ze kreeg met geen mogelijkheid haar fiets meer naar boven. Ook heb ik scholieren gezien de hun fiets niet meer onder controle konden houden en de fiets naar beneden lieten kletteren” aldus initiatiefnemer René Verwoerd.

“Ik heb laatst een dame geholpen die minuten lang vast stond in de tunnel"


De tunnel is ook een belangrijke route naar de naast gelegen basisschool voor ouders. Veel ouders pakken noodgedwongen de auto om de kinderen naar school te brengen wat verkeersoverlast op de Dichterseweg veroorzaakt.

Bewoners starten petitie

De gemeente Doetinchem heeft als speerpunt om fietsen te stimuleren, zoals dat ook is vastgelegd in het coalitieakkoord van het huidige college. De huidige tunnel zorgt er juist voor dat men eerder de auto pakt. Middels een petitie willen bewoners de gemeente Doetinchem en Prorail bewegen om de huidige tunnel te vervangen voor een tunnel waar fietsers, voetgangers en mindervaliden goed gebruik van kunnen maken. 

Meer informatie en de petitie zijn te vinden op:


www.canadatunnel.nl