Vesper in de stad op weg naar kerstmis

DOETINCHEM - Elke woensdag om 17.00 uur vindt een vesper plaats in de Driekoningenkapel, Gasthuissteeg 2, Doetinchem. Bij de vesper van woensdag 30 november wordt stilgestaan bij het begin van de adventsweken: de vier weken voorafgaand aan het kerstfeest. Er is speciaal ruimte voor muziek die past bij deze tijd.

De periode voorafgaand aan Kertmis is de periode waarin we ons ervan bewust zijn waar het kerstfeest ook alweer voor staat: de geboorte van Christus, brenger van vrede aan mensen overal om hem heen. Hoe hard we de boodschap van vrede nodig hebben, mag duidelijk zijn in deze tijd van oorlogsgeweld en ontheemding.
In de vesper is er een half uurtje voor jezelf, om op adem te komen. Luisterend naar liederen en teksten. In alle rust kan men een kaarsje aansteken voor iemand aan wie deze dag speciaal wordt gedacht, tegen wie men misschien iets onuitsprekelijks zou willen zeggen. In de vier weken voor Kerstmis steekt men wekelijks een extra adventskaars aan. Met de klanken van verstild orgelspel trekt de bezoeker weer het dagelijks leven in. Iedereen, met of zonder kerkelijke achtergrond, is welkom.
De Protestantse Gemeente Doetinchem is initiatiefnemer van het wekelijks terugkerende bezinningsmoment.


www.pg-doetinchem.nl