Schrijfactie Write for Rights verplaatst

DOETINCHEM - De locatie van de schrijfactie Write for Rights is verplaatst naar de bibliotheek. Waarschijnlijk hebben de meeste mensen al gezien dat de ijsbaan in een rondje om de Catharinakerk ligt. Daardoor is de kerk moeilijk (via bruggetjes) toegankelijk. Ook is duidelijk geworden dat de Catharinakerk nauwelijks meer wordt verwarmd. Daarom is besloten deze schrijfactie te verplaatsen naar de bibliotheek. Dag en tijd blijven ongewijzigd: zaterdag 3 december tussen 11.00 en 15.00 uur.

Schrijf mee en verander een leven, is het motto. Kom ook een brief schrijven voor mensen die onterecht vastzitten, of bedreigd en gemarteld worden omdat ze opkomen voor hun rechten. Ieder jaar rond 10 december - Internationale dag van de Rechten van de Mens – wordt wereldwijd deze Write for Rights schrijfactie van Amnesty International georganiseerd en worden er miljoenen brieven geschreven tegen onrecht. Zo dus ook in de bibliotheek van Doetinchem.

Er zijn voorbeeldbrieven aanwezig. Voor wie niet veel tijd heeft, ligt er een geprinte brief en/of een petitie klaar om te  ondertekenen. De brieven worden naar de autoriteiten van verschillende landen gestuurd die hierdoor onder druk worden gezet om de mensenrechten van bepaalde individuen te verbeteren.
Lees meer op https://www.amnesty.nl/write-for-right..