Afbeelding

Jeffrey Buis

Motorsport/wegrace - 20 jaar - Afkomstig uit Steenwijkerwold

Na mijn laatste update is er ontzettend veel gebeurd. Het was een jaar van leren en ontwikkelen. Ik neem jullie graag mee naar het laatste deel van mijn eerste seizoen WK Supersport 600 bij Motozoo Racing by Puccetti. Voor de zomer heb ik me vooral kunnen focussen op het wennen aan de motor, op het trainen en daarbij heb ik veel geleerd.

Na de zomer ben ik gestart met een race in Magny-Cours. Op een regenachtig circuit, maar met een goed gevoel na afloop van de trainingssessies. De kwalificatiesessie was pittig. Ik merkte dat ik stappen maakte, maar ik haalde niet de kwalificatiepositie waar ik op gehoopt had. Tijdens de races kon ik niet bijblijven. Voor mezelf was dit even schakelen. Het heeft me ook geleerd dat het soms nodig is om je op kleine stappen te focussen, zodat je jouw doel kunt bereiken.

In Barcelona maakte ik mooie stappen. De racetijden lagen dicht bij elkaar. Ik kon goed aansluiten bij de rijders vóór mij. Ondanks de 26e plaats in de tweede wedstrijd merkte ik dat ik goed kon bijblijven. Mijn vertrouwen groeide.

In oktober vlogen we naar Portugal. Tijdens de eerste wedstrijd reed ik een sterke openingsfase. Ik kon goed meekomen met de rijders vóór mij en ik kwam steeds beter in het ritme. Met als resultaat dat ik op een 24e plaats wist te eindigen. Ik had de juiste focus voor de tweede race, totdat bekend werd dat het heel slecht ging met Victor Steeman na een noodlottige ongeval. Victor was een goede Nederlandse wegracer die uitkwam in het Supersport 300 World Championship. Victor overleed kort na het raceweekend in Portugal. Ik had tijdens dat weekend de juiste focus niet meer en maakte veel fouten tijdens de race. Omdat ik mijn gedachten niet meer bij de race kon houden heb ik besloten tijdig de pitbox op te zoeken. Mijn gedachten gaan uit naar iedereen die het grote verlies van Victor en zijn moeder moet dragen.

Voor mij gaat het door. Ik richt me momenteel volledig op het komende seizoen. Ik ben bezig met fysieke trainingen, waaronder krachttraining. Achter de schermen zijn we bezig met de plannen voor het nieuwe seizoen. Op social media zal ik deze plannen, zodra ze definitief zijn, delen. Eén ding is zeker. Ik heb er onwijs veel zin in en ben van plan om volgend seizoen weer alles te geven en te knallen!

Mocht je interesse hebben in een vorm van samenwerking met Jeffrey Buis Racing Team, dan nodig ik je van harte uit om contact op te nemen. Dat kan via www.jeffrey-buis.nl