Voor een tientje naar het theater. Foto: Mariska Steenbergen

Voor een tientje naar het theater. Foto: Mariska Steenbergen

Voor een tientje naar Amphion Theater tijdens Nationaal Theaterweekend

DOETINCHEM - Het laatste weekend van januari wordt bij Amphion Theater traditiegetrouw omgedoopt tot Nationaal Theaterweekend. Op 27, 28 en 29 januari zijn voorstellingen voor slechts €10,- te bezoeken. Na de start van de verkoop in november raakten deze voorstellingen al binnen 48 uur uitverkocht. Vanwege de grote populariteit heeft Amphion besloten om extra voorstellingen bij te boeken, zodat nog meer mensen voor een klein bedrag van theater kunnen genieten.

Op vrijdagavond staat Zoutmus in de kleine zaal. Deze cabaretformatie neemt het publiek mee in een avondvullende show vol spektakel, live muziek, verwarring en heeft humor waarvan je tanden in de fik vliegen.

Daarnaast wordt ook aan de jongste bezoekers gedacht. De populaire boekenreeks De waanzinnige boomhut is in een theaterjasje gestoken en komt op zaterdagmiddag naar Doetinchem met een knotsgekke voorstelling vol fantastische uitvindingen: een wortelkanon met raketaandrijving, een Opleidingsinstituut voor Ninja-slakken en een vliegende gebakken-ei-auto.

In de avond waait door Amphion een verfrissende wind van de enige echte Nederlandse Vocalpopgroep: de Meisjes met de Wijsjes. IJzersterke, vierstemmige zang, hilarische scènes en een virtuoze muzikant. Een programma over communicatie in onze moerstaal, oertaal, gebarentaal, lichaamstaal, muzikale taal of juist gebrek aan taal.

Een jaarlijks succes - en zo ook deze editie weer aanwezig - is Matinee van de Gulle Lach. Zes cabaretiers passeren zondagmiddag de revue en presenteren als ‘preview' de highlights van hun op zichzelf staande shows die dit seizoen nog op het programma staan. O.a. internetheld Andries Tunru en Vlamousse (bekend van het NPO 3-programma Ik Ga Stuk) sluiten het Nationaal Theaterweekend af.

Het Nationaal Theaterweekend vindt plaats van vrijdag 27 t/m zondag 29 januari. Kijk voor tickets & info op


amphion.nl/nationaal-theaterweekend