Afbeelding

Workshops kadasteronderzoek bij Erfgoedcentrum

REGIO - Het kadaster is voor genealogen een belangrijke informatiebron omdat hierin het bezit en gebruik van onroerende eigendommen is vastgelegd. Het trad in 1832 in werking en had als doel een rechtvaardige heffing van grondbelasting mogelijk te maken.

Om geïnteresseerden wegwijs te maken in deze archieven, geeft het Erfgoedcentrum workshops kadasteronderzoek. De workshop heeft een theoretisch en een praktisch gedeelte. Deelnemers maken kennis en leren werken met verschillende vormen van kadastrale registraties. 

Aan de hand van opdrachten leert u informatie zoeken over percelen, de eigendomssituatie en de veranderingen hierin. U raadpleegt hiervoor de verschillende vormen van kadastrale registraties die het Erfgoedcentrum in huis heeft. U vindt meer informatie over het Kadaster onder ‘hulp bij onderzoek’ op de homepage van www.ecal.nu. 

De workshops worden gehouden op de maandagen 13 en 20 februari 2023 van 09.30-12.00 uur. Het betreft een eendaagse workshop, waarvoor twee datamogelijkheden worden gegeven. De locatie is het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers, ’t Brewinc, studiezaal eerste verdieping, IJsselkade 13 te Doetinchem. Opgeven kan via info@ecal.nu of 0314-787078. 

De workshops gaan door bij voldoende deelnemers. Deelname is alleen mogelijk na opgave en de opgave is pas definitief nadat u een bevestiging heeft ontvangen. De kosten bedragen twintig euro. Leden Nederlandse Genealogische Vereniging en donateurs Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers betalen vijftien euro, te voldoen op de cursusdag.


www.ecal.nu