De vervolgrondes van De Nationale Voorleeswedstrijd gaan van start

REGIO - De Gelderse Bibliotheken organiseren lokale finales van De Nationale Voorleeswedstrijd voor alle schoolkampioenen uit groep 7 en 8 van de basisschool. Dit jaar is dat extra feestelijk: De Nationale Voorleeswedstrijd bestaat 30 jaar.

In het werkgebied van Bibliotheek West-Achterhoek doen maar liefst 24 scholen mee. Dit zijn scholen in de gemeentes Doetinchem, Bronckhorst en Doesburg. In ‘t Brewinc in Doetinchem aan de IJsselkade 13, zal de lokale ronde plaatsvinden op 4 februari in 2 sessies: een ochtendsessie van 10 tot 11.30 uur (met de uitslag om 12.30 uur) en van 14.00 tot 15.30 uur (met de uitslag om 16.00 uur).

De winnaars mogen zich ‘lokaal voorleeskampioen’ noemen en zij gaan door naar de regionale finale op 11 maart in het Barghse Huus in ‘s Heerenberg. Na de regionale finale volgt de provinciale finale die gehouden wordt in Arnhem. De winnaar van de provinciale finale van Gelderland zal onze provincie vertegenwoordigen tijdens de zinderende landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd op 24 mei in Utrecht.

Wij nodigen u van harte uit om aanwezig te zijn bij onze lokale ronde en eventueel een van onze vervolgrondes van de Bibliotheek. 

Meer weten over De Nationale Voorleeswedstrijd? Kijk op: www.denationalevoorleeswedstrijd.nl. Volg De Nationale Voorleeswedstrijd op Facebook (@DeNationaleVoorleeswedstrijd).