Afbeelding

Koen Kampioen twintig jaar

DOETINCHEM - Dit jaar viert uitgeverij Kluitman het 20-jarig jubileum van de populaire voetbalserie Koen Kampioen. 

Koen Kampioen is al vele jaren populair bij jongens en meisjes. Er is een serie voor 7+ en 9+ en in totaal zijn er al meer dan 750.000 Koen Kampioen-boeken verkocht. Zaterdag 11 maart viert uitgeverij Kluitman de verjaardag van Koen Kampioen bij kinderboekwinkel Meester Mokka in Doetinchem. Het jubileumjaar wordt ingeluid met de nieuwe titel voor 7+ De held van het veld.

Het programma voor die zaterdag is als volgt opgebouwd. Om 15.00 uur is er een welkomstwoord en wordt De held van het veld onthuld. Aansluitend is er een interview met Fred Diks door Dian Hakvoort en leest Fred vervolgens zelf even voor. Daarna is er een tekenworkshop door Ivan & Ilia: 'Ontwerp je eigen Koen Kampioen' en knutsel- en kleurplaten Koen Kampioen Vanaf 16.00 uur kunnen fans op de foto met en en boek laten signeren door Fred Diks en Ivan & Ilia.

Fred Diks schrijft al 20 jaar over voetbalheld Koen Kampioen. Daarnaast schrijft hij de voetbalboeken ‘Sam schiet’ voor jongere lezers. Zijn inspiratie haalt hij uit zijn jarenlange ervaring als leraar op een basisschool en als voetbalverslaggever voor de Gelderlander. Ivan & Ilia zijn niet alleen een illustratie duo, maar ook een stel. Samen hebben ze al vele mooie boeken gemaakt. Voor Kluitman illustreerden zij onder andere de boeken over koen Kampioen.

Meester Mokka is gevestigd aan de Boliestraat 23 in Doetinchem.