Afbeelding

Divertimento brengt meeslepende dansmuziek

DOETINCHEM - Van een gepassioneerde Hongaarse dans van Brahms tot de geliefde walsen van Strauss: kamerorkest Divertimento laat jong en oud genieten van heerlijke dansmuziek uit Midden- en Oost-Europa. Bijzonder is ook de geheel eigen versie van de Notenkraker van Tsjaikovski, met een prachtige cellosolo van deze componist. Op zaterdagmiddag 18 maart om 14.30 uur in de Stadswal in Doetinchem.

Dit concert neemt de luisteraars mee op een ontdekkingsreis langs populaire dansmuziek uit verschillende tijden: oud-Hongaarse melodieën van Farkas zijn te horen naast gepassioneerde Slavische dansen van Dvorák. In de Roemeense dansen van Bartók klinkt de liefde van de componist voor de volksmuziek uit zijn land. Bij deze energieke, temperamentvolle muziek kun je bijna niet stil blijven zitten.

Sprookjesachtig en romantisch

Een heel ander karakter heeft De Notenkraker van Tsjaikovski. Dit ballet ademt de sfeer van een dromerig sprookje. In de speciale versie van Divertimento neemt Basil Wilbrennink als verteller het publiek mee in de wonderlijke avonturen van Clara, haar houten pop en de ontmoeting met de muizenkoning. ‘Terwijl de gasten op een groot feest binnenkomen, speelt in de grote hal een orkest om hen te verwelkomen en in de stemming te brengen…’

Passend bij dit sprookje speelt cellist Paul Adams, uit de eigen gelederen van het orkest, de prachtige, romantische Nocturne van Tsjaikovski.

Meespelen

Dit concert is slechts een van de vele mooie projecten van kamerorkest Divertimento. Het orkest stort zich op diverse muziekgenres, onder de bevlogen leiding van dirigent Jacinta Molijn. Iedereen die een instrument bespeelt, is van harte uitgenodigd om een keer mee te spelen met dit laagdrempelige orkest, op maandagavond in Amphion muziekschool in Doetinchem. Er is momenteel volop plaats voor nieuwe muzikanten, zowel bij de strijkers als de blazers. 

Kijk voor meer informatie over concert en orkest op www.divertimentodoetinchem.nl