Dicht bij Vermeer. Foto: PR
Dicht bij Vermeer. Foto: PR

Grootste Vermeer-tentoonstelling ooit op het witte doek

Maak kennis met de schilder achter o.a. Het Melkmeisje en Meisje met de Parel

DOETINCHEM – Op dit moment is de grootste Johannes Vermeer-tentoonstelling ooit te zien in het Rijksmuseum in Amsterdam. Wil je alles weten over Vermeer en zijn wereldberoemde werken in alle rust bekijken? Kom dan vanaf donderdag 9 maart bij Amphion naar Dicht bij Vermeer van Gouden Kalf-winnaar Suzanne Raes. Deze fascinerende documentaire geeft een inkijkje in de totstandkoming van de bijzondere Vermeer-tentoonstelling.

De camera’s volgden Rijksmuseum-curatoren Gregor Weber en Pieter Roelofs tijdens hun missie om een nieuw, completer beeld te geven van de schilder. Want hoewel zijn schilderijen wereldberoemd zijn, denk aan Het Melkmeisje en Meisje met de Parel, weten we weinig van Johannes Vermeer zelf. Geen zelfportretten, geen brieven, geen aantekeningen: een klein oeuvre is alles wat de Hollandse Meester naliet. Deze documentaire laat alles zien: van de stille diplomatie die nodig is om de Vermeers naar Nederland te krijgen en de kennis die wordt opgedaan door de schilderijen laag voor laag te ontleden, tot het schokkende wereldnieuws dat één van de schilderijen mogelijk toch geen Vermeer is…

Ontdek waarom Vermeer in staat was de werkelijkheid zo anders in beeld te brengen dan zijn tijdgenoten. Bovenal toont Dicht bij Vermeer de aanstekelijke liefde van de conservatoren en andere betrokken voor de kunst van Vermeer.

Kijk voor alle speeldata en tickets op


amphion.nl/film