Dementie kan communicatie bemoeilijken. Foto: PR

Dementie kan communicatie bemoeilijken. Foto: PR

Alzheimer Trefpunt Doetinchem

DOETINCHEM - Het Alzheimer Trefpunt is een plek om lotgenoten te ontmoeten en informatie te krijgen over dementie. Tijdens de maandelijkse bijeenkomsten gaat onze gesprekleider aan de hand van een thema in gesprek met een gast/professional. De aanwezigen krijgen de ruimte om inbreng te hebben, vragen te stellen en eventueel ervaringen met elkaar te delen. 

Op dinsdag 14 maart is het thema: communicatie bij dementie. Dementie kan de communicatie tussen jou en jouw naaste op allerlei manieren bemoeilijken. Je naaste kan bijvoorbeeld problemen krijgen met taal en spraak. Informatie verwerken wordt ook steeds ingewikkelder en gaat langzamer. Op deze avond gaan we in gesprek met een logopedist die tips gaat geven hoe we onze manier van communiceren beter op elkaar kunnen afstemmen.

De bijeenkomst vindt plaats in Buuls Lunchroom (op het oude gevangenisterrein van de Kruisberg) Klootsemastraat 1, 7009 CE Doetinchem.  De inloop is vanaf 19.00 uur. Start van het programma is om 19.30 en de avond duurt tot 21.00 uur.  

Meer informatie en aanmelding: at.doetinchem@alzheimervrijwilligers.nl