De grote winnaar van de Oscaruitreiking Everything Everywhere All at Once te zien in Amphion Filmhuis. Foto: PR

De grote winnaar van de Oscaruitreiking Everything Everywhere All at Once te zien in Amphion Filmhuis. Foto: PR

Oscarweekend bij Amphion Filmhuis

Zaterdag 18 en zondag 19 maart volledig in het teken van de Oscars

DOETINCHEM – Kom op zaterdag 18 en zondag 19 maart genieten van de allerbeste films tijdens het jaarlijkse Oscarweekend van Amphion! Het gehele weekend staat volledig in het teken van de Oscars. Bekijk de prijswinnende films Everything Everywhere All at Once, The Whale en Women Talking én een aantal films die voor de Oscars waren genomineerd, maar uiteindelijk net naast de felbegeerde gouden beeldjes grepen. 

De grote winnaar van de Oscaruitreiking is Everything Everywhere All at Once met maar liefst 7 Oscars, waaronder Beste Regie en Beste Film. De 60-jarige hoofdrolspeelster Michelle Yeoh nam de Oscar voor Beste Actrice mee naar huis. Medespelers Ke Huy Quan en Jamie Lee Curtis namen de prijzen voor Beste Bijrol in ontvangst. In deze absurdistische actiecomedie runt Evelyn (Michelle Yeoh) een onsuccesvolle wasserette en weet ze het hoofd nauwelijks boven water te houden. Exact op het moment dat het haar allemaal te veel wordt, verscheurt het universum in een oneindig aantal universums en blijkt ze misschien wel de held die iedereen al die tijd nodig had.

Brendan Fraser is voor zijn comeback in het hartverscheurende en hartverwarmende The Whale beloond met een Oscar voor Beste Acteur. In de rol van vader Charlie probeert hij opnieuw contact te maken met zijn vervreemde tienerdochter. Maar zij neemt het haar depressieve en met zwaar overgewicht kampende vader kwalijk dat hij zijn gezin in de steek heeft gelaten.

Het op waarheid gebaseerde Women Talking won de Oscar voor Beste Bewerkte Scenario. De verfilming naar het gelijknamige boek van schrijfster Miriam Toews gaat over een groep strenggelovige vrouwen in Bolivia. In dit drama van de makers van Nomadland verliezen de vrouwen langzaam maar zeker het vertrouwen in hun geloof wanneer niemand luistert als ze vertellen dat vrouwen uit de gemeenschap stelselmatig worden misbruikt en verkracht.
Op het programma van het Oscarweekend staan verder de (veelvuldig) voor de Oscars genomineerde films Close, EO, Aftersun, Living, Triangle of Sadness, The Fabelmans, Elvis en The Banshees of Inisherin.
Bekijk het volledige programma en bestel tickets op:


amphion.nl/film