Cursus in bibliotheek over werken met de E-overheid

DOETINCHEM – Op 23 maart biedt bibliotheek West-Achterhoek de cursus Werken met de E-overheid aan. Deze cursus is voor iedereen die moeite heeft om te werken met overheidswebsites. Deze cursus zou op 16 maart al beginnen maar start een week later, op 23 maart.

Overheden verwijzen burgers steeds vaker naar hun digitale loketten. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, om werk zoeken of om het doorgeven van een verhuizing. Daarmee probeert de overheid selfservice van burgers, bedrijven en organisaties te stimuleren.

Tijdens de cursus leer je alles over het inloggen met je DigiD, Regelhulp.nl en toeslagen. Ook leer je zoeken op de sites van de overheid en leer je gebruik te maken van de persoonlijke accounts.

De cursus wordt gegeven door een gecertificeerde docent en je gaat zelf ook oefenen. Voorwaarde is daarom dat cursisten kunnen werken met een computer. Wie dat niet kan, zou eerst de computercursus Klik & Tik kunnen volgen. Er wordt gewerkt met kleine groepen.

Om deel te nemen aan de cursus heb je je DigiD-code nodig omdat je leert werken met websites waarvoor je je DigiD-code nodig hebt. Heb je nog geen DigiD-code? Kom dan eerst naar het Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek.

De cursus kost 20 euro inclusief lesmateriaal. 

Cursus data zijn: 23 en 30 maart en 6 april van 10.00 tot 12.00 uur en 13 april van 13.00 tot 15.00 uur. 

Opgeven kan door te bellen met de klantenservice 0314-333445 of via de website.


bibliotheekwest achterhoek.nl