Vacatures Vrijwilligerscentrale

DOETINCHEM - Het vervoersproject MEE op Weg van MEE Samen zoekt een tijdelijk reismaatje voor een jongen van 11 jaar, die de route van Gaanderen naar zijn school in Doetinchem zelfstandig wil leren fietsen. Ben jij een (jong)volwassen man, die hem daarmee kan helpen? In overleg plan je de fietsmomenten die nodig zijn.

Yunio, Inhuis Steungezinnen zoekt steungezinnen, om overbelaste gezinnen tijdelijk te ontlasten. Zij zoeken een vertrouwde plek voor Lucas van 6 jaar. Lucas loopt wat achter op motorisch en op taalgebied. Maar Lucas is vooral een vrolijke en gezellige jongen die graag buiten speelt! Zijn jullie een gezin of een bonus opa en oma en hebben jullie ruimte om Lucas tijdelijk op te vangen? In overleg wordt de opvang gepland, dit kan een paar uren per week zijn of 1 dag om de week. Bij een geschikte match wordt om een Verklaring omtrent Gedrag (VOG) gevraagd, waarvan de gemaakte onkosten door Yunio wordt vergoed.

Zing jij graag? Bij Zang aan Huis van Amphion, locatie Hofstraat 2, ga je met een groepje muzikale vrijwilligers 1x keer per maand naar een zorglocatie om ouderen een vrolijk uurtje te bezorgen met het zingen van bekende liedjes. Vaak zingen of neuriƫn de ouderen gezellig mee. Deze activiteit vindt in de huiskamer plaats, meestal voor ouderen met dementie

Heb jij groene vingers? Stichting DCN blindengeleidehondenschool zoekt iemand die lichte hovenierswerkzaamheden op hun terrein wil uitvoeren. Jij bent iemand die tuinieren leuk vindt. Denk aan gras wat gemaaid mag worden, bomen en struiken snoeien, onkruid wieden en de verharding netjes houden. Je onderhoudt het buitenterrein, het aanzicht, het is ons visitekaartje van de school. In overleg, kom je een ochtend of middag in de week.

Stadskamer Maatje zoekt een maatje voor een man (37 jr.) met een kleine sociale kring. Nieuwe contacten opdoen is lastig voor hem. Help jij hem om zijn netwerk te vergroten? Hij houdt van eten koken, wandelen, fietsen en ondertussen wat praten. De inzet is in overleg, wanneer het jullie beiden uitkomt.

Heb je belangstelling voor een vacature? Neem dan rechtstreeks contact op met de betreffende organisatie/contactpersoon of kijk voor meer informatie op www.vrijwilligerscentraledoetinchem.nl of via info@vrijwilligerscentraledoetinchem.nl 0314-366734.