Leden-vergadering historische vereniging Deutekom

DOETINCHEM - Op donderdag 14 maart houdt de Historische Vereniging Deutekom in zalencentrum De Kruisberg, Kruisbergseweg 172, 7009 BT in Doetinchem, haar jaarlijkse Algemene Ledenvergadering met aansluitend een lezing/filmvertoning door Fons Rouwhorst met als titel “Alles geet veurbiej”, Boer’n van gister’n. 

De jaarvergadering start om 19.30 uur en is alleen toegankelijk voor leden. De film echter is voor iedereen toegankelijk en start om 20.15 uur. De film verhaalt over het boerenleven tussen 50 en 100 jaar gelden. Leidraad in het verhaal zijn de seizoenen zoals die in het leven op het land altijd een grote rol hebben gespeeld: voorjaar, zomer, herfst en winter. Het prachtige klankbeeld is sober en stijlvol ingesproken door de bekende auteur uit deze regio: Henk Graaskamp. 

Het klankbeeld neemt u mee naar het leven in en om de boerderij en het werk op het land, met al zijn facetten. Naast de ingesproken tekst is de serie voorzien van toepasselijke muziek. “Alles geet veurbiej” wordt geprojecteerd op een groot projectiescherm van maar liefst 3,50 m breed bij 2,50 m hoog. Hiervoor hebben de auteurs van het klankbeeld bewust gekozen om het publiek zoveel mogelijk te betrekken bij de sfeer van vroeger.
Aanvang jaarvergadering: 19.30 uur. Aanvang film: 20.15 uur. Leden en hun introducés hebben vrije toegang, aan niet leden wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.