Uitnodiging Zonnebloemconferentie Gelderland

REGIO - Op zaterdag 18 maart gaan de Gelderse Zonnebloemafdelingen met elkaar in gesprek over de toekomst van de vereniging. Belangrijkste vraag hierbij is hoe de Zonnebloem relevant blijft voor mensen met een lichamelijke beperking. De conferentie is vanaf 9.00 uur tot 16.15 uur in het Metzo college, Maria Montessoristraat 5 in Doetinchem.

Waarom deze conferentie
De levens van onze vrijwilligers en deelnemers zijn de afgelopen jaren flink veranderd. Door corona, maar ook door stijgende kosten en vergrijzing. Dat heeft gevolgen voor het vrijwilligerswerk, bijvoorbeeld als het gaat om het type activiteiten, ideeën rondom vermogensbeheer en samenstelling van besturen (o.a. als gevolg van de verscherpte zittingstermijnen). Hoe gaat Zonnebloem om met deze veranderingen? En hoe blijft Zonnebloem betekenisvol voor de doelgroep?
Na de opening om 10.00 uur door Zonnebloemdirecteur Marc Damen zal gastspreker Mark Boumans (Burgemeester van Doetinchem) het met de aanwezigen hebben over het belang van vrijwilligerswerk in een veranderende samenleving. Daarna zijn er zes inspirerende sessies met als onderwerpen: Sessie 1: Het organiseren van een (kleine) vakantie. Sessie 2: Vraaggericht organiseren van activiteiten: 1-op-1 en uitvraag. Sessie 3: Zichtbaarheid, PR en sociale media. Sessie 4: Lokaal fondsen werven, hoe doe je dat? Sessie 5: Betrekken en behouden van jongeren. Sessie 6: Vermogensbeheer. De sessies zijn op drie momenten te volgen: Van 11.00 tot 12.00 uur, van 13.30 tot 14.30 uur en van 14.45 tot 15.45 uur. Voor, tussen en na de sessies is er ruim de tijd om met elkaar te spreken, onder andere tijdens een goed verzorgde lunch door de leerlingen van het Metzo College. Na afloop van het officiële gedeelte om 16.00 uur is er tijd voor een hapje en een drankje


www.zonnebloem.nl/gelderland