Het klarinetkwartet van Symfonisch Blaasorkest Gaanderen. Foto: PR

Het klarinetkwartet van Symfonisch Blaasorkest Gaanderen. Foto: PR

Klarinetkwartet van SBOG te gast bij Byzantijns Mannenkoor

Doetinchem - Op zondag 26 maart a.s. geeft het Overijssels Byzantijns Mannenkoor (OBMK), onder leiding van dirigent en arrangeur Marian Stouwdam, een concert in de Paskerk te Doetinchem. Het programma omvat in belangrijke mate Oost-Europese koormuziek, waarbij gedragen devote liederen uit de Byzantijnse liturgie worden afgewisseld met vrolijke liederen.

Het OBMK is opgericht in 2000 en beschikt over een aantal uitstekende solisten. Zoals de naam al doet vermoeden, komen de leden van het koor uit de gehele provincie Overijssel. De muziekbibliotheek van het koor wordt met regelmaat aangevuld met origineel, hier nog minder bekend werk, onder meer uit Orthodoxe kloosters en kerken in de Oekraïne.

Te gast bij dit concert is het klarinetkwartet van Symfonisch Blaasorkest Gaanderen (SBOG). Als intermezzo ten opzichte van het vocale deel, verzorgt het kwartet een gevarieerd instrumentaal deel, passend in de sfeer van het concert. Op basklarinet hoort en ziet u Miryam van Mierlo en op klarinet Wietske van der Hoeve, Jos Rabelink en Anita Thuis. Anita vervangt Nadine Boelee tijdens dit concert. Wietske van der Hoeve bespeelt ook de hoger klinkende es-klarinet. Het succesvolle klarinetkwartet wordt regelmatig gevraagd voor optredens binnen en buiten de regio en is een van de ensembles die onderdeel zijn van Symfonisch Blaasorkest Gaanderen.

Het concert begint om 15.00 uur, de kerk is open vanaf 14.30 uur. De toegang is vrij. Als u dat wilt, kunt u na afloop met een vrije gift bijdragen in de kosten.

Meer weten?


www.obmk.nl

www.sbo-gaanderen.nl