Vesper in de stad in de Passietijd

DOETINCHEM - Elke woensdag om 17.00 uur vindt een vesper plaats in de Driekoningenkapel, Gasthuissteeg 2, Doetinchem. Vanaf half vijf staan de deuren van het gasthuis open om een kop koffie of thee te drinken en andere bezoekers van de vesper te ontmoeten.

Bij de vesper van 29 maart is er speciale aandacht voor de periode van de 40 dagen vóór Pasen, ook wel de passietijd of de vastentijd genoemd. Tijdens dit half uurtje voor jezelf, nemen we de tijd om stil te staan bij alles wat ons bezig houdt, als we kijken naar onszelf en naar de wereld om ons heen. In een wereld vol machtsmisbruik en uitingen van woede, waar alles lijkt te draaien om het eigen ik, zoeken we woorden van houvast en liefde. We horen liederen van licht en hoop, of zingen ze mee.De melodie nodigt je uit tot rust, je adem neemt het ritme van de muziek over. Op je eigen adem vind je stilte in jezelf. Je laat je raken door de gedachten waar je geen woorden voor kunt vinden. In alle rust kun je een kaarsje aansteken voor iemand aan wie je vandaag speciaal denkt, tegen wie je misschien iets onuitsprekelijks zou willen zeggen. 

Met de klanken van verstild orgelspel trek je weer het dagelijks leven in. Iedereen, met of zonder kerkelijke achtergrond, is van harte welkom!

Het wekelijks terugkerende bezinningsmoment is een initiatief van de Protestantse Gemeente Doetinchem.  Wil je meer informatie? Kijk dan op 


www.pg-doetinchem.nl