Rik Loeters. Foto: Karin van der Velden

Rik Loeters. Foto: Karin van der Velden

BBB-voorman Rik Loeters en schrijver Ad van Liempt in Nieuwscafé

DOETINCHEM - Rik Loeters, voorman van de BBB in de Provincie Gelderland is gast tijdens het Nieuwscafé van De Gelderlander op zondag 26 maart in de Seesing Flex Zaal van Amphion Theater in Doetinchem. 

De Didamse zuivelondernemer Loeters was lijsttrekker van de BoerBurgerBeweging (BBB) die 15 maart in Gelderland met de verkiezingen veruit de grootste is geworden. Liefst 15 van de 55 zetels heeft BBB bemachtigd. Loeters zal vertellen hoe nu verder na deze politieke aardverschuiving. 

Ook de Doetinchemse schrijver Ad van Liempt is gast. Zijn nieuwe boek 'Hier is het gebeurd - Duitsland' komt deze week uit. Van Liempt staat in het boek stil bij vijftig plekken in het Duitsland van Adolf Hitler. Eerder schreef hij een soortgelijk boek waarin hij Nederlandse oorlogsplekken belichtte, waaronder Rademakersbroek. 

Gast zijn ook het horeca-stel Helen en Aron Wallis. Ze zijn de nieuwe uitbaters van grandcafé Hendrixen in de Grutstraat in Doetinchem. 

Muziek is er van het Blokfluit-ensemble van Amphion Muziekschool. De presentatie is in handen van Erik Hagelstein en Tanja Kits. 

Het Nieuwscafé vindt plaats op zondag 26 maart om 14:00 in de Seesing Flex Zaal van Amphion Theater aan Hofstraat 159. Kaarten zijn €5,- per stuk incl. een drankje. 

Wees verzekerd van een goede plek en bestel je tickets op


amphion.nl/nieuwscafe